Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Υπέρβαση ίσον Θρύλος


Πολλά και τίποτα προκύπτουν από την προχθεσινή βραδιά. Τα παιδιά το πάλεψαν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να τα πάνε και καλύτερα. Πραγματικά όμως, δεν μπορεί από την χθεσινή εμφάνιση να βγάλει κάποιος συμπεράσματα για οτιδήποτε έχει σχέση με το αγωνιστικό σκέλος της ομάδας και εξηγούμαι.


Έπειτα από σωρεία λαθών από το 2000 μέχρι σήμερα, ο Θρύλος δεν έχασε μόνο την ευκαιρία να γίνει και Θρύλος διεθνώς, αντίθετα έφτασε σε σημείο όπου πραγματικά δεν ξέρει κάποιος ποιο θα είναι και το εγχώριο μέλλον αυτής της ομάδας. Μην το πιάσουμε όμως από εκεί ας το πιάσουμε από το τέλος της περσινής χρονιάς. Τι λέγαμε τότε? Βασικά άλλος το κοντό του και άλλος το μακρύ του, αλλά τουλάχιστον είχαμε βγάλει ένα κοινό συμπεράσμα ότι το ρόστερ της ομάδας είναι ελλιπές. Πως να μην είναι άλλωστε, αφού όλο το κουπί το τράβηξαν 14 με 15 παίκτες. Από αυτούς κάποιοι έφυγαν, κάποιοι από αυτούς αντικαταστάθηκαν, κάποιοι όχι. Κενά τεράστια, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Προσλαμβάνεται προπονητής ο Κετσπάγια και κάνει προετοιμασία στην ομάδα. Άρχισαν τα όργανα δηλαδή, ποια προετοιμασία? Την προετοιμασία προς τον αγωνιστικό θάνατο. Σημειώνουμε εδώ ότι ο μοναδικός που την παρακολούθησε από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν ο Ντουντού και σημειώνουμε επίσης ότι για κανά τριήμερο ο Λεονάρντο λιποθυμούσε την ώρα του τρεξίματος. Προσωπικά, δεν μπορώ να ξέρω τι πρόγραμμα ακολουθούσαν ακριβώς αλλά ξέρω ότι τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρά για την ομάδα, εδώ είμασταν τα βλέπαμε και δυστυχώς κάποιοι ακόμη δεν έχουν συνέλθει. Φεύγει ο Κετσπάγια έρχεται ο Ζίκο. Στο μεσοδιάστημα όπου ήταν πάλι ο Μπάντοβιτς ήταν το μοναδικό χρονικό διάστημα όπου υπήρξε κάποια στοιχειώδης βελτίωση, έστω σε θέματα τακτικής. Προπονητής Ζίκο, δεν θα επεκταθώ σεβόμενος τουλάχιστον την προϊστορία του σαν ποδοσφαιριστής. Θα σταθώ σε αυτόν τον γυμναστή που μας κουβάλησε μαζί του, τον κορυφαίο σε θέματα φυσικής κατάστασης, Σαντάνα. Γιατί δεν έφτανε ο αγωνιστικός θάνατος με Κετσπάγια, έπρεπε με κάποιον τρόπο να σταλούν οι παίκτες και στον αγωνιστικό διάολο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να προσληφθεί ο Σα(ν)τανα? Τι έκανε λοιπόν αυτός ο τύπος? Προετοιμασία στην μέση της χρονιάς και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ατελείωτο τρέξιμο για 7-8 ημέρες που οδήγησε γυμναστές, που προσωπικά γνωρίζω, να αναγκαστούν να σκίσουν τα πτυχία τους, στην είδηση των παραπάνω. Ξανασημειώνουμε εδώ ότι ο Ντουντού πάλι παρών, άντε να δούμε πότε θα ξαναπαίξει.

Ο αξιόλογος ποδοσφαιριστής, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να είναι και καλός αθλητής, ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ε, λοιπόν φέτος οι παίκτες του Θρύλου δεν είναι καν αθλητές. Πως να είναι άλλωστε? Όλες αυτές οι εναλλαγές στην εκγύμναση, βγαίνουν, είναι τόσο απλό. Και για αυτό το λόγο πιστεύω ότι δεν μπορεί να βγάλει κάποιος συμπεράσματα από την προχθεσινή βραδιά αλλά και από την χρονιά ολόκληρη για πολλούς από τους παίκτες που συμπληρώνουν το ρόστερ. Διαβάζουμε χίλια μύρια για την αξία συγκεκριμένων παικτών του Ολυμπιακού, σε μια χρονιά όπου κατά την άποψή μου δεν είδαμε την απόλυτη αξία τους, απλούστατα γιατί βλέπουμε παίκτες οι οποίοι έχουν σωματικά κατακρεουργηθεί. Το πιστεύω και δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου μα καθόλου υπερβολή, ότι οι παίκτες φέτος έχουν πραγματοποιήσει μια μικρή υπέρβαση.

Αυτή η μικρή υπέρβαση, εάν καταφέρουν να τερματίσουν δεύτεροι (στην τελική κατάταξη, δηλαδή πρώτοι στην διαδικασία των play off), θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μια μικρή παρένθεση για τον κόσμο του και την παρουσία του στο γήπεδο. Είναι λάθος, ειδικά φέτος, στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών να είναι οι παίκτες. Το δηλώνω «στεγνά», όποιος είναι διατεθειμένος να έρθει στο γήπεδο και να «κράζει» τους παίκτες και τον προπονητή, καλύτερα να κάτσει σπίτι του. Αν το θέλει, σώνει και ντε, ας το κάνει πέραν των αγωνιστικών λεπτών και ας φροντίσει το «κράξιμο» να έχει και το σωστό αποδέκτη. Πιο ψηλά, στη διοίκηση.

Δεν χρειάζεται τρομερή ανάλυση για να κατανοήσει κάποιος ότι πρόκειται περί άσχετων με το αντικείμενο:

http://www.redplanet.gr/html/ent/841/ent.265841.asp

και

http://images.tanea.gr/AssetService//Image.ashx?t=2&nid=15234318&;

Αυτά για αρχή, γιατί μετά ...

Υ.Γ. Τουλάχιστον πήραμε τα λεφτά μας πίσω, αφού βοήθησε το over σε αυτό. Είχα ένα προαίσθημα, με έτρωγε μέσα μου, ότι η πρόκριση θα παιζόταν μέχρι τα τελευταία λεπτά και ότι αποκλείεται να μην είχαμε δεχτεί μέχρι τότε τουλάχιστον ένα γκολ. Με αυτό το σκεπτικό το over ήταν σχεδόν δεδομένο. Το διπλό ήταν για τον υπέρ πάντων αγώνα και το over για την τιμή των όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: